A totes i a tots hem recorregut a la frase “vull de se’m tornin els diners” quan tenim algun problema amb alguna compra, i per nosaltres com a persones consumidores és habitual fer-la servir com a expressió de queixa o mostra de disconformitat quan un producte està defectuós.

Doncs hem de saber que no sempre se’ns pot retornar els diners ja que no sempre la empresa venedora està obligada a retornar l’import pagat per un producte.

Primerament el venedor està obligat sempre que el producte estigui dintre de la garantia a reparar, canvia o retornar els diners del producte, però no sempre, només en els següents supòsits:
• Quan el producte és defectuós. Teniu dret a triar entre la seva reparació o substitució sempre que sigui possible i proporcionada.
o Si conclosa la reparació i un cop lliurat el producte encara no és conforme, podeu optar per la substitució (llevat que aquesta opció sigui desproporcionada), la rebaixa del preu o la resolució del contracte.
    o Si opteu per la substitució i no és conforme el producte, podreu exigir la reparació del producte, la rebaixa del preu o la resolució del contracte (vegeu Garantia dels productes).
• Quan, pel tipus de venda com ara contractes a distància (per Internet, per telèfon, per correu …) o en el vostre domicili, és aplicable el dret de desistiment. Teniu dret a retornar el producte en els 14 dies posteriors a la venda i a demanar el retorn dels diners.
• Quan l’oferta, promoció, publicitat o al mateix comprovant de compra de l’establiment així ho expliciti.
    o Si l’empresa ofereix el dret de desistiment ha d’informar de les condicions i del termini durant el qual podeu exercir-lo, de la quantia i de la forma de pagament de les despeses de devolució (si n’hi ha) i de les modalitats de restitució del bé o servei rebut (abonament a la targeta, en metàl·lic….).

En al cas que l’establiment tingui una política de retorn de diners, com si la seva política és de no realitzar ni canvis ni devolucions, sempre ha d’estar degudament indicat a la vista del consumidor. I en cas que l’establiment ofereixi la possibilitat de devolucions del productes comprats, haurà de ser plasmada aquesta informació amb les condicions al tiquet de caixa o factura simplificada.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions