Avui, s’ha celebrat una reunió entre l’Agència Catalana de Consum (ACC),  associacions de consum i OMIC per tractar la nova tarifa elèctrica que va entrar en vigor l’1 de juny d’aquest any. Us deixem els punts claus!

L’1 de juny de 2021 va implementar-se la nova normativa elèctrica, després de molts endarreriments. Va ser el moment en què van aprovar-se els càrrecs i peatges en paral·lel de la Tarifa 2.0 per a consumidors domèstics, tots aquells que tinguin contractada una potència menor a 10 kW. Aquesta nova tarifa ajunta totes les anteriors tarifes 2.0 en una sola anomenada Tarifa 2.0 TD en el que només existiran dues potències.

Anteriorment existien tres períodes diferents i la discriminació horària era una opció. Amb la nova normativa s’aplica una discriminació horària obligatòria a totes les tarifes del mercat regulat. Els horaris seran els següents:

Hora punta: 10h a 14h i de 18h a 22h

Hora plana: 8h a 10h; de 14h a 18h i de 22h a 24h

Hora vall: 24h a 8h (i durant les 24 hores dels caps de setmana i festius nacionals)

Els consumidors continuaran tenint la seva potència contractada sense cap variació a no ser que ells decideixin canviar-la en algun dels dos trams.

 

A qui afecta la nova tarifa: 

    • PVPC (mercat regulat): La nova tarifa elèctrica i la discriminació horària s’aplica als consumidors que tenen un contracte en el mercat regular. Els consumidors continuaran tenint la seva potència contractada sense cap variació a no ser que ells decideixin canviar-la en algun dels dos trams.
    • Mercat lliure: El 70% dels consumidors tenen mercat lliure. En aquest mercat no tenen per què existir els tres períodes, ja que dependrà de la comercialitzadora. Cada consumidor haurà d’estar atent si continuen facturant de la mateixa manera o apliquen els nous períodes de facturació: hora punta, pla i vall.

 

En conclusió, tot i que no és necessari alarmar-se pels canvis que ha generat l’aplicació de la nova tarifa de la llum, sobretot amb la primera factura de juny que serà la més cara a causa de l’augment del preu de l’energia elèctrica, cal vigilar de quina manera ens facturen i quina tarifa tenim contractada i buscar sempre la solució més econòmica per a nosaltres.

 

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo