SERVEIS BANCARIS I FINANCERS

Vols reclamar a una entitat bancària i/o financera i no saps com fer-ho?

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC t’ajudem a recuperar el què es teu. No esperis i reclama.

Els serveis bancaris i financers són complexes i sovint abusius. A continuació podrà trobar els principals productes i serveis que s’ofereixen i les seves problemàtiques.

CLÀUSULES SOL

Un tema molt conegut i recurrent que va afectar a moltíssims consumidors. Es tracta de fixar preus mínims d’interès que impedien baixar el tipus d’interès encara que el tipus legal estigués per sota del mínim estipulat pel banc. Aquesta clàusula es va declarar abusiva i per tant va ser considerada com nul·la, és a dir, com si mai hagués estat al contracte. Això significa que no s’aplica un interès mínim i que per tant el preu serà el que marqui l’interès legal dels diners. Si has estat víctima o si no saps si aquesta clàusula existeix al teu contracte, posa’t en contacte amb nosaltres!

TARGETES REVOLVING

Aquestes targetes que sovint es venen molt a la lleugera i de forma opaca es fan passar per targetes de crèdit però en realitat estan efectuant un crèdit al consum, es a dir, es pot comprar sense tenir diners a la targeta, però en comptes de fer una liquidació com en les targetes de crèdit, el que es fa es que s’aplaça la liquidació d’aquest deute, generant així un crèdit al consum. El problema i el motiu de nul·litat ve quan aquest crèdit té un interès tan alt que es considera com usura i per tant, no hauria d’haver existit mai. Si tens alguna targeta com aquesta o sospites que s’està cobrant un interès abusiu contacta’ns!

 

COMISSIONS NO COMUNICADES

Moltes vegades detectem comissions als nostres rebuts que no sabem a què es deuen. Al preguntar a la nostre entitat, tampoc ens saben donar una resposta concreta sobre l’origen d’aquest import. Les comissions que no estiguin al contracte s’han de comunicar prèviament al consumidor de manera fefaent. Si tens alguna comissió que no entens o amb la que no hi estàs d’acord contacta’ns!

RECLAMACIÓ DE CONTRACTACIONS / INTERESSOS ABUSIUS

Quan contractem a una entitat financera, sovint ens donen documents incomprensibles per a una persona consumidora. Clàusules incomprensibles o condicions que no s’entenen que hem de signar si volem accedir al servei que ens ofereix. Aquestes clàusules o condicions poden ser abusives i per tant, encara que s’hagin signat es podran anul·lar si es compleixen certes condicions. Si creus que pots tenir alguna clàusula o contractació abusiva contacta’ns!

SERVEIS NO DESITJATS

Cada vegada més es plantegen contractacions a on s’ofereixen altres serveis diferents als pròpiament bancaris o financers. Tot i que existeixen algunes excepcions, l’entitat bancaria no pot obligar a la persona consumidora a contractar altres serveis (com assegurances, alarmes, etc.) per poder accedir als serveis propis de l’entitat financera. Si consideres que t’han fet contractar algun servei sense estar-hi d’acord contacta’ns!

INTERÈS IRPH

 Durant molt de temps es van contractar préstecs amb l’Índex De Referència De Préstecs Hipotecaris o IRPH. Per si mateix aquesta opció no es abusiva, però si ho era el fet de que no s’informés correctament i es detecti mala fe per part de l’entitat bancaria. Per tant el tema és molt actual i encara genera molta conflictivitat. Si tu també tens IRPH o creus que en pots tenir contacta’ns.

DESPESES HIPOTECA

Amb anterioritat al 2019, la majoria d’hipotecats assumien les despeses de l’hipoteca: notaria, gestoria, registre, tassació…) El TJUE va dictar una sentència al juliol de 2020 amb la qual s’estableix que les entitats queden obligades a retornar totes les despeses hipotecàries, exceptuant l’impost. Si tu també et vas fer càrrec d’aquestes despeses, contacta amb nosaltres!

HIPOTECA MULTIDIVISA

Es tracta d’aquelles hipoteques indexades en monedes estrangeres que, durant el 2007 i 2008, es van fer molt conegudes perquè prometien pagar uns interessos molt més baixos. El problema és que no es va advertir de que el deute quedaria subjecte a la cotització del Euro i no de les monedes estrangeres. Si ets un dels afectats, contacta’ns!

HIPOTECA UCI

Es tracta d’hipoteques que van sorgir especialment durant la crisi econòmica del 2008. El sistema d’amortització d’aquest tipus d’hipoteques permet la capitalització d’interessos, de forma que el deute augmenta alhora que augmenten els interessos. Les hipoteques UCI estan també relacionades amb l’IRPH. Si et trobes afectat per l’hipoteca UCI, contacta’ns.

PREFERENTS SUBORDINADES

Les preferents ja han sigut condemnades pels tribunals (preferents i deuda subordinada), els primers afectats van ser els que van invertir, sense saber-ho.

PRESTAMISTES NO BANCARIS

En situacions de crisi, moltes persones no aconsegueixin que les entitats bancàries els hi deixin un préstec, de forma que acaben avocades a acudir a altres recursos molt més accessibles i ràpids: els establiments financers de crèdit. Tot i tractar-se d’una alternativa que a priori pot resultar atractiva, pot tenir molts riscos acudir a ella: el més probable és acabar en un cercle de sobreendeutament. Com no s’avalua la solvència del client ni la seva situació econòmica, moltes vegades aquest pot acabar en una espiral de deute al no poder pagar el préstec. Si tens problemes amb algun establiment financer de crèdit, contacta’ns.

SEGUR DE PRIMA ÚNICA FINANÇADA

Alguns bancs imposaven com a requisit per poder obtenir una hipoteca una assegurança de prima única finançada. El cost d’aquesta assegurança sempre s’havia de pagar per avançat amb els diners que prestava el banc. El resultat era evident: una pràctica poc transparent, interessos de per vida, primes molt més cares del que haurien de ser.  Si ets un dels afectats, contacta’ns.

VALORS SANTANDER

Es tracta de bons convertibles en accions amb venciment a 5 anys. Van ser considerats complexes segons la CNMV, de forma que no podien ser aptes per a persones sense formació ni coneixement financer. Són molts els consumidors que han quedat afectats per aquests valors, signant un contracte pensant que era un dipòsit a termini fixe i que en 5 anys ho recuperarien més els interessos. Si ets un dels afectats, contacta’ns!

ALTRES SERVEIS

Subministraments bàsics

Telefonia i Internet

Habitatge

Compres

Serveis

Salut

Vols

Transport terrestre i marítim

Serveis turísitcs

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo