SERVEIS DOMÈSTICS

Llum, gas i aigua

Els problemes amb companyies de llum, aigua i gas son malauradament el nostre dia a dia. Tots prometen solucions que no arriben, reclamacions que es perden entre trucada i trucada, atenció al client pèssima i en general un tracte que pot deixar a les persones consumidores desemparades i desprotegides.

serveis

Els serveis bàsics son tan necessaris com problemàtics. Les factures poden comportar diferents problemes i entre els més comuns trobem:

Factures que no arriben

És una problemàtica que està afectant a totes les companyies de la llum i és que des de l’entrada en vigor de la nova factura de la llum al juny de 2021 alguns consumidors no estan rebent les seves factures. En general és un problema que està ja regulat amb una normativa específica que garanteix uns drets a les persones consumidores i unes obligacions a les empreses distribuïdores. En primer lloc les factures que no arribin hauran de ser fraccionades en tants mesos com mesos sense factures haguem estat, és a dir, si hem estat 3 mesos sense rebre ni pagar la factura de la llum, haurem de tenir la possibilitat de fraccionar aquestes factures que es deuen en tres mesos. No ens les poden cobrar de cop a no ser que nosaltres donem el consentiment. També hem de tenir en compte que no es podran cobrar les factures que tinguin un retràs de més d’un any, es a dir, totes les factures de més d’un any que no s’hagin cobrat ja no es podran cobrar.

Serveis que s’han contractat sense el nostre consentiment

No es estrany veure en les nostres factures imports de serveis nous que no hem contractat i que no sabem què son. Doncs bé, aquestes pràctiques son del tot irregulars i podem recuperar els diners d’aquests serveis pagats injustament.

Imports que no coincideixen amb el contracte

Moltes vegades detectem comissions als nostres rebuts que no sabem a què es deuen. Al preguntar a la nostre entitat, tampoc ens saben donar una resposta concreta sobre l’origen d’aquest import. Les comissions que no estiguin al contracte s’han de comunicar prèviament al consumidor de manera fefaent. Si tens alguna comissió que no entens o amb la que no hi estàs d’acord contacta’ns!

Factures estimades amb imports molt més elevats del compte

Moltes companyies opten per fer factures estimades per calcular el nostre consum a través “d’aproximacions” que es fan mirant les dades d’altres mesos o anys amb la promesa de que quan puguin enviar una factura real es farà la compensació si s’ha pagat de més, però sovint, aquestes aproximacions son molt més elevades del que haurien de ser. L’empresa sempre ha de donar un canal vàlid per fer arribar el consum que consti en el nostre comptador, el consum real, però a vegades o no ens fan cas o continuen fent arribar factures estimades. Tingues present que ens han d’abonar la diferència entre la factura estimada i la real.

Contractació sota engany

De vegades les companyies fan servir mètodes qüestionables per tal de recaptar nova clientela i poden arribar a fer trucades amb informacions falses o enganyoses informant a les persones consumidores d’un canvi que es farà automàticament i que per tant ho han de fer obligatòriament. Òbviament aquests canvis son del tot fraudulents i mai et poden forçar a canviar de companyia. Si aquesta companyia en la que estàs actualment deixa d’oferir el servei, serà ella qui ho haurà de comunicar i ho farà per escrit, mai per telèfon. És molt important fer efectiu el dret de desistiment en 14 dies en aquests casos i sempre fer-ho per escrit (ja sigui via e-mail, per carta certificada o amb un full de reclamacions) perquè si es passen els 14 dies o no tenim comprovació per escrit de que ho hem enviat, ens pot comportar problemes.

Si t’has vist afectat per algun d’aquest problema o creus que els teus drets com a consumidor o consumidora s’han vist afectats contacta’ns!

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo